Er sport blevet for vigtigt? Og hvad med SOPA?

Sport er i dag en mia industri verden over og folk går så meget op i f.eks. fodbold at der skal uddeles knytter til højre og venstre hvis de møder fans fra det andet hold. De mennesker ville nok finde en anden anledning til at slås hvis ikke det var for sporten, så sporten spilder ikke deres tid nævneværdigt, men jeg tænker på alle de mennesker der hver dag tilbringer deres tid foran fjernsynet for at se sport i stedet for at være sammen med deres kone, børn eller venner.Nogen gange virker det som om sport er blevet ophøjet til noget det slet ikke skal ophøjes til. VM i fodbold er jo nærmest en religion efterhånden og det er vel egentlig ok, problemet er at sport generelt bliver vigtigere og vigtigere. I stedet for at interessere os lidt for den verden vi lever i og de mennesker der er tæt på os, sidder mange foran fjernsynet det meste af deres fritid.

Det er ikke alene fordummende, men det er også ærgerligt for alle dem som går glip of nærvær. Det er de færreste par som sidder og ser fodbold sammen. Og forstå mig ret, jeg har ikke noget imod at man ser en fodbold kamp eller to, jeg har noget imod når sporten bare skal køre non-stop og det nærmest er vigtigere end alt andet.

Det sjove er at man nærmest bliver afhængig af hele tiden at være opdateret på seneste nyt, det kan være indenfor sport, men også nyheder generelt. Jeg har selv været nyhedsjunkie. Jeg ville følge med i alt og troede at jeg dermed viste en masse om hvad der sker i verden.

Problemet var jeg levede i en lille klokke. Jeg læste en masse nyheder fra medier som alle mener det samme, for medier har en mening. f.eks. er Vesten god og de arabiske lande slemme, sådan generelt, det er sjældent man ser problemstillinger særligt nuancerede, det er ofte dem eller os, rigtigt og forkert, sort og hvidt.

Og her er min pointe lidt, vi interesserer os ikke længere for demokrati men alt muligt andet lige gyldigt så som sport eller realityTV.

Hvad med SOPA?

Lige nu raser debatten om SOPA, og det er faktisk dejligt at se at der for en gangs skyld er lidt røre omkring noget helt essentielt i vores demokrati. Problemet er at den eneste grund til debatten er kommet helt frem i medierne er at Facebook, Google, Twitter og alle mulige andre store er imod SOPA.

Havde det ikke været for disse internetkæmper havde vi sikkert ikke engang vist hvad SOPA var, for ingen interesserer sig for den slags. Men SOPA giver bl.a. omvendt besvisbyrde i visse sager og er imod en masse vi normalt forbinder med demokrati.

Hvad er vigtigst, sport eller demokrati? og hvad bruger du længst tid på? Jeg ville ønsker folk rundt omkring bare ville begynde at bruge 10 % af den tid de bruger på sport og realityTV på at læse lidt om hvad der sker i verden, ikke kun på mainstream medier, men finde kilder til demokratiske diskussioner. Kun på den måde bliver verden et bedre sted at leve.

Selv Obama, som normalt er bankerne og industriens mand kritiserer SOPA, se denne artikel på version2, og med rette. Skal vi virkelig til at indføre totalitære love i vesten for at tilfredsstille visse filmselskaber? Er det den vej du gerne vil gå?

Det kan sagtens være dit svar er ja, og det er der som sådan ikke noget i vejen med, problemet er alle dem der ikke tager stilling til en skid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *