Mit første indlæg skal handle om UFC

Hej allesammen

Velkommen til min blog der omhandler sport men også alt muligt andet omkring os. Her i mit første indlæg kunne jeg godt tænke mig at snakke lidt om UFC. Jeg begyndte selv at følge UFC fra omkring UFC 37, men jeg har set alle UFC main events fra UFC1 og frem.

Det har været helt ekstremt spændende at følge sporten, ikke kun selve kampene, men også den udvikling UFC har været inde i. UFC var et underskudsgivende foretagende og blev i 2001 opkøbt af brødrene Fertitta og deres businesspartner Dana White.

På det tidspunkt blev UFC kun arrangeret i stater rundt omkring, da det ikke var tilladt at arrangere den form for kampsport andre steder. Med brødrene Fertitta og Dana White kom der et helt andet setup rent forretningsmæssigt, det helt store gennembrud kom i 2005, og det er her det for mig var utroligt interessant at følge udviklingen. Indtil 2005 var det lidt en nichesport eller en undergrundssport om man vil.

Der var ikke nogen store TV-aftaler og kun lille dækning i medierne generelt.

Men i 2005 fik ZUFFA, som firmaet bag UFC hedder, stablet et realityshow på benene. Et reality show med nogle upcoming fighters der skulle bo og træne sammen og ikke mindst kømpe imod hinanden. Et tab betød farvel til konkurrencen. De to fightere der klarede sig bedst røg i en live finale senere hen.

Jeg kan ikke huske alle detaljer, men det interessante i den periode var hvordan UFC gik fra at være en niche sport til en mainstream sport på ganske kort tid. Pludselig begyndte man at se forumtråde, på almindelige fora, indeholde UFC relaterede diskussioner og selv danske aviser begyndte, dog i meget lille omfang, at tage sporten seriøst.

Spørgsmålet er hvor det ender henne. ZUFFA har meget store planer for UFC og Lorenzo Fertitta gav for nylig et meget interessant interview til EPSN som kan ses her:

Det helt store emne var som sædvanlig fighternes løn. Det er ikke første gang det er oppe og helt sikkert heller ikke sidste gang. UFC bliver ofte sammenlignet med boksning, fordi man hører om boksere der tjener 100 mill på en kamp. Men hvor mange kampe er det er dem om året?, ofte kun en.

I boksning er der rigtigt mange shows hvor bokserne ikke får mere end nogle hundrede dollars, men kæmper du i UFC er der stort set altid minimum 10.000 dollars + win bonus + mulighed for at få bonus for “fight of the night”, “submission of the night” eller “KO of the night”. Med andre ord, fighterne bliver belønnet for deres indsats, hvilket ikke er tilfældet i boksning, hvilket ofte er helt tydeligt.

Interviewet med Lorenzo Fertitta er virkelig et kig værd, det varer land tid, men interesserer du dig for UFC så kan du ikke komme udenom 🙂

Alt det bedste herfra, jeg håber du vil følge med herinde en gang imellem.

Over and out Peter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *