Hjælp! Hvor mange GB til mit SD kort?

Du har måske allerede været ude og anskaffe dig et nyt kamera, en ny mobil eller en ny computer, og du står nu i den situation, at du simpelthen ikke kan finde ud af hvor mange GB dit kommende SD kort skal have? Det kan sagtens være en svær beslutning, for hvem ved lige hvor meget man kommer til at bruge? Det er naturligvis aldrig til at sige helt præcist, men der er flere ting man kan gå ud fra, og som helt sikker kan hjælpe en på vej til at finde den perfekte størrelse på sit hukommelseskort.

Trin 1: Hvad skal du bruge det til?

Et spørgsmål du kan stille dig selv, er hvad du skal bruge det til. Skal du bruge kortet til musik, billeder eller måske videoer? Det siger sig selv, at videoer fylder en del mere end billeder, og på den måde kan du allerede ane hvor forskellen mellem disse kort ligger. Er det videoer du skal have gemt, så er der ikke nogen tvivl om, at du skal op i en lidt større hukommelse, hvis der vel at mærke skal mange film på det. Det er her igen du skal tænke fremadrettet, for hvor mange film regner du med at have liggende? Og omvendt, hvor mange billeder regner du med at skulle have gemt?

Trin 2: Læg et budget!

Det er en god idé, allerede inden du skal ud og kigge efter et SD kort, at have lagt et budget. På den måde kan ekspedienten vise dig det som holder sig indenfor dit budget, og du er derudover sikker på, at du ikke kommer til at bruge mere end hvad godt er.

Trin 3: Hellere for stort end for småt!

Står du og hælder mellem to kort, som måske har et par GB i forskel, så vælg det der er størst. Dette er der flere grunde til. Står du et par måneder efter og mangler plads, så er det dyrere at skulle ud og købe et nyt kort, end at have valgt et der er større. Derudover er det langt nemmere at have alt samlet i et SD kort, frem for at du render rund med to små kort som let bliver væk.

Vi håber, at denne mini guide har kunnet hjælpe dig på vej. Et sidste godt råd er; køb det på nettet, det er ofte langt billigere end i butikkerne!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *